Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Melba

   Dubova


Descriere

Prin energie, indaratnicie si rabdare, Dunarea a spart ziduri de piatra, despartind Carpatii de Balcani. Dupa ce intra in Romania pe la Bazias, Dunarea descrie unul dintre cele mai fascinante trasee din lungul celor 2860 km, pe care ii strabate de la izvoare pana la varsarea in Marea Neagra.
Este vorba despre Defileul Dunarii, care masoara 125 km, din care 45 km reprezinta portiunea faimoaselor Cazane - portiune din defileul Dunarii intre Dubova si Ogradena, formata din Cazanele Mari (4 km lungime) si Cazanele Mici (5 km lungime), unde Dunarea este fortata sa treaca printre munti ingustandu-se pana la latimi cuprinse intre 180-250 m.
Zona este declarata monument al naturii in Europa (aici pot fi gasite laleaua cazanelor, Apus Melba - Lastunul de stanca, nume purtat cu mandrie si de Pensiunea Melba, pensiune ce, credem noi, se incadreza perfect in aceste zone mirifice s.a.m.d).

Complex Melba dispune de: receptie, lobby, bar, restaurant, terasa, foisoare, piscina exterioara, plaja cu sezlonguri si umbrele, pontoane, loc de joaca pentru copii, conexiune internet Wi-Fi, tenis de masa, parcare.

Pensiunea Melba pune la dispozitia oaspetilor sai 10 spatii de cazare impartite astfel:

- 2 camere cu pat matrimonial si canapea extensibila, cu vedere la Dunare, fara terasa (camera 1 si camera 4);
- 2 camere cu pat matrimonial, cu terasa si vedere la Dunare (camera 2 si 5);
- 2 camere cu pat matrimonial si canapea extensibila, vedere usor lateral spre Dunare, cu terasa (camera 3 si camera 6);
- 1 camera la mansarda, tavanul urmeaza linia acoperisului, nu este o camera mica, are pat matrimonial si fotoliu pat;
- 1 camera cu pat matrimonial, vedere la Dunare, fara terasa (camera 8);
- 2 camere cu pat matrimonial si fotoliu pat, vedere la Dunare, fara terasa (camera 9 si camera 10).

Restaurant cu terasa, piscina si pontoane pe Dunare.
Preparatele culinare traditionale si cu specific zonal sunt pregatite in bucataria proprie si se servesc in restaurantul din incinta si pe terasa localului.

Pentru turistii care opteaza pentru excursii montane zona ofera mai multe obiective turistice si anume:
1. Pestera Gaura Chindiei II care este in plus si rezervatie arheologica, unde au fost descoperite urme de arta rupestra din paleolitic.
2. Pestera Veterani ce a avut rol de sanctuar al Zeului Zamolxis pe vremea dacilor.
3. Pestera Haiducilor unde au fost descoperite urme de cultura mezolitica.
4. Cetatea Trikule ce a fost ridicata in sec. al XV-lea pentru a opri expansiunea otomana spre vest, ruinele acesteia observandu-se in apropierea localitatii Svinita.
5. Cetatea Ladislau situata chiar la iesirea din localitatea Pescari pe o culme inalta de 100 m fiind foarte deteriorata comparativ cu cetatea Golubac de pe malul sarbesc ce troneaza inca impozanta peste fluviul imperturbabil si neobosit.
6. Cazanele Mari si Cazanele Mici, unde se poate ajunge pe jos.
7. Chipul cioplit in stanca de marime impresionanta al lui Decebal.
8. Multimea de Manastiri cum ar fi Vodita, Sfanta Ana, Mraconia, Biserica Sfintii Arhangheli situata chiar in localitatea Berzasca, avand reputatia de cea mai veche biserica romaneasca din Clisura Dunarii, monument de arhitectura in stil baroc ridicata in 1836.

Accesul la Pensiunea Melba se face cu vaporasul din Orsova si pe cateva posibile rute auto:
- pe E771 de la Drobeta Turnu Severin pana la Orsova si apoi pe DN57 spre Moldova Noua, pensiunea fiind situata chiar la intrarea in localitatea Dubova;
- de la Reaita catre Oravita si apoi pe DN 57 prin Naidas catre Moldova Noua spre Orsova;
- de la Timisoara, prin Caransebes a Orsova a Moldova Noua.
In zona exista foarte multe drumuri forestiere si comunale, mai mult sau mai putin modernizate ce fac deliciul amatorilor de senzatii tari a fie ciclistilor montani, fie motociclistilor off road, care au toate sansele unei vacante de neuitat.
Nu numai acestia se pot bucura de zona ci si pescarii amatori, sau profesionistii care pot pescui chiar de pe pontonul pensiunii special amenajate pentru 'fanaticii batului', dar si vanatorii profesionisti in cadrul partidelor oficial organizate (mistret, cerb etc.).

Intrarea se face intre orele 15:00 a 18:00
Iesirea se face pana la ora 12:00.

Nu se permite accesul animalelor de companie.

Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.