Sovata / Wellness - Balneo / Vacante in Romania
sau
NEWSLETTER Fii mereu la curent cu ofertele noastre
LAST MINUTE
  BILETE DE AVION
Sovata este o stațiune pentru orice sezon, recunoscută la nivel European, încă din anul 1850.  Lacurile cu ape clorurate și sodice cât și nămolul din ele au proprietăți terapeutice pentru o multitudine de afecțiuni, în special pentru afecțiunile ginecologice.  Înconjurată de dealuri împădurite cu fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi și stejari, cât și de Muntele de Sare, stațiunea oferă posibilități excelente și pentru odihnă și relaxare.  Clima este subalpină, cu veri răcoroase și ierni blânde.
 
 
 
Sovata este situată la numai 15 km de Târgu Mureş, la o altitudine de 475 metri, la poalele Munţilor Gurghiului, staţiunea beneficiază de un climat subalpin cu veri răcoroase şi ierni blânde, un climat care are o acţiune calmantă asupra sistemului nervos. Factorii de cură sunt reprezentaţi de lacurile helioterme (de exemplu Lacul Ursu), de nămolul argilosilicios (Lacul Aluniş), de nămolul sapropelic (Lacul Negru).
O atracţie deosebită o reprezintă şi Lacurile Verde şi Roşu aflate la baza Muntelui de Sare. Lacul Ursu (46.000 mp) s-a format în anul 1875 şi este unul dintre cele mai mari lacuri sărate, helioterme din Europa. în timpul verii temperatura apei din lac este de până la 40-50 grade C la adâncimea de 1,5 - 2 metri. în sezonul de iarnă în Sovata veţi avea posibilitatea de a practica sporturi de iarnă (schi, schi fond şi săniuş) pe pârtia de schi situată la 6 km de staţiune dotată cu telescaun.

Hotel Belvedere 3*

Hotelul Belvedere Sovata va pune la dispozitie cele mai frumoase camere din statiune, cu o panorama de vis!

Oferta valabila pana la data de 28.12.2017

Tarife RON/ persoana/ zi

vezi oferta
de la 125 RON

Hotel Alunis 3*

Se afla la 100 metri de Lacul URSU, in centrul statiunii.

Oferta valabila pana la data de 22 decembrie 2017

Pret RON /pers/ noapte

 
 
vezi oferta
de la 140 RON

Hotel Faget 2*

Este situate vis-à-vis de hotelul Sovata si  la 250 metri de lacul Rosu.

Oferta standard valabila pana la data de 28.04.2018

Tarif RON/ persoana/ zi

 
 
vezi oferta
de la 140 RON

Hotel Danubius Health SPA Bradet 4*

Se afla in centrul statiunii, se afla la doar 180 m de lacul Ursu, langa hotelurile Faget si Danubius.
 
Oferta valabila pana la data de 28.04.2018
Ron /persoana/noapte
vezi oferta
de la 180 RON

Hotel Danubius Health SPA Sovata 4*

Hotelul este situat în una dintre cele mai renumite statiuni din Transilvania, amplasat la o distanta de 150 m de Lacul Ursu.

Oferta valabila pana la data de  28.04.2018

Tarif RON/ persoana/ noapte

 

vezi oferta
de la 195 RON

Informatii statiune

Sovata este o stațiune pentru orice sezon, recunoscută la nivel European, încă din anul 1850.

vezi oferta
   
Sovata este o stațiune pentru orice sezon, recunoscută la nivel European, încă din anul 1850. Lacurile cu ape clorurate și sodice cât și nămolul din ele au proprietăți terapeutice pentru o multitudine de afecțiuni, în special pentru afecțiunile ginecologice. Înconjurată de dealuri împădurite cu fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi...