Plecari din Iasi / Bilete avion
sau
NEWSLETTER Fii mereu la curent cu ofertele noastre
LAST MINUTE
  BILETE DE AVION
Având locaţia în nord estul Moldovei, pe un deal înalt de 180m, Aeroportul Iaşi este unul dintre cele mai vechi aeroporturi acreditate din România. Chiar din anul 1905 aveau loc, pe o pistă de iarbă mai mult sau mai puţin adecvată, întreceri artistice aviatice cu pionierii aviaţiei romantice, susţinută in acea perioadă de Casa Regală.
 
În timpul perioadei interbelice, între Primul Război Mondial şi al doilea Război Mondial, zona Iaşi şi-a câştigat statutul ei reprezentativ comercial în 1926, când orarul zborurilor a fost oficializat pe ruta Bucureşti-Galaţi-Iaşi şi Chişinău. Zborurile erau operate de avioanele DeHavilland cu două motoare şi elice, având capacitatea maximă de 14 scaune. Până la începutul celui de-al doilea război mondial, această rută a fost exploatată constant, dar odată cu bombardamentele masive asupra Iaşului, când aeroportul a fost deasemenea distrus, întreaga zonă a devenit greu accesibilă.
 
În anul 1969, Aeroportul Iaşi este modernizat, ca parte a unui program naţional de reabilitare a mai multor obiective strategice. O pista de beton este construită, cu o lungime totală de 1800m, cu un balizaj modern şi cu un terminal pentru pasageri. Cu noile dotări tehnice, Aeroportul Iaşi  a reluat competiţia comercială naţională, în timp ce Compania Tarom opera în mod curent zilnic pe destinaţii ca Bucureşti, Arad, Timişoara şi Cluj.
 
Acces aeroport
 
Aeroportul Iaşi este situat la 8 Km de centrul oraşului Iaşi, în partea de nord-est a acestuia, la o altitudine de 121 m, având următoarele vecinătăţi: la nord: comuna Aroneanu, la est: SCPCB Dancu, la sud: U.M. 01175, la vest: pădurea Ciric.
Se poate ajunge la aeroport în maxim 15 minute cu maşina personală sau cu un taxi.
 
Aeroportul Iaşi beneficiază de parcare proprie, cu un numar total de  200  de locuri de parcare cu autotaxare, din care 2 locuri pentru persoane cu dizabilităţi. Tariful de parcare este de 3 Ron/oră în primele 5 ore şi 1 Ron/oră pentru următoarele ore până la plecare. Plata se efectueaza la automatul instalat in terminalul T2, langa biroul Informatii.
 
În ceea ce privește transportul de la și la Aeroport, RATP Iasi pune la dispozitia publicului calator o linie de autobuz, cu numarul 50, pe traseul Aeroportul Iasi – Centru (programul traseului 50 este aici: http://www.ratp-iasi.ro/mersbus3.jpg). Achizitia biletelor se poate face si prin SMS trimis la numarul 7494 (pentru mai multe detalii urmati link-ul http://www.aeroport.ro/aer/tavi/autobuz50/afise%20mari%20autobuze.pdf). Programul autobuzelor RATP Iasi este aici: http://www.ratp-iasi.ro/trasee.html. Mai există și un număr de 20 autoturisme taxi autorizate de Aeroport, identificate prin sigla afişată pe maşină. De asemenea aeroportul beneficiază de 15 locuri de parcare speciale pentru taxi.
 
Orarul complet al zborurilor: http://www.aeroport.ro/orar/orarnext.pdf.